Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós eperkrém

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál zselatinpor 0 85 0.1 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
40 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az eperből néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit, a mézzel, a rummal és a túróval összeturmixoljuk.
A beáztatott zselatint kanálnyi forró vízben feloldjuk, majd a kemény habbá vert tejszínnel együtt a krémbe keverjük.
Poharakba vagy tálkákba szedjük és hűtőszekrényben megdermesztjük.
A félretett eperszemekkel, citromfűlevélkékkel díszítjük, babapiskótával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)