Őszibarackbefőtt diabetikusan
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
őszibarack |
41 |
0.7 |
0.1 |
9 |
1.7 |
0 |
igény szerint
édesítőszer |
2 |
0 |
0 |
0.5 |
0 |
0 |
4 db
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
2 késhegynyi
szalicil |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az őszibarackot citromos vízbe darabolom, majd az üvegek aljába dobok 2 szegfűszeget és egy darabka fahéjat, üvegenként 8 tbl vagy csepp édesítőt pohárnyi forralt vízzel elkeverek és az üvegbe rakott barackra öntöm. Ujjnyi híján feltöltöm az üvegeket forralt vízzel, a tetejére szórom a tartósítót és lezárom. Nedves dunsztban a forrástól számítva 20 percig gőzölöm. A cukor hiánya miatt a tartósító használatát nem ajánlott elkerülni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)