Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paella

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Szabadban, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
5 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi sáfrány 0 0 0 0 0 0
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
20 dkg szárazkolbász 274 16.3 22.9 0.3 0 100
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db paprika  20 1.2 0.3 3 0.9 0
80 dkg csirkeszárny  132 20.9 5.2 0.5 0 60
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkeszárnyakat három részre daraboljuk. A legvége mehet az alaplébe. A többit 2 evőkanál felhevített olajban barnulásig elősütjük. Leszűrjük az olajat, félretesszük, a húst sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk. A félretett olajban a hagymákat és a paprikát átpirítjuk, hozzákeverjük a vékonyra szelt kolbászt és ha szint váltott, rászórjuk a rizst, jól átkeverjük. Némi pirítás után ráöntjük a felkockázott paradicsomot, a levével együtt, jöhet az alaplé és a csirkedarabok. Átkeverés után, nagy lángon felforraljuk, majd lefedve takarékon puhára pároljuk. A maradék olajon a garnélát átpirítjuk és az étel tetejére szórjuk. Fedő alatt hagyjuk pihenni öt percig és tálaljuk.
Ezt az ételt, a spanyolok, egy erre készült edényben készítik, a nevét is erről kapta. Számunkra talán az öntött vaslábas felel meg legjobban.
A recept autentikus, de ahány ház annyi szokás, szinte falvanként másként készítik.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)