Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hajdina kolbász

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Sós, Hideg, Gabonafélék, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
teáskanál füstölt só 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 adag fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
50 adag hajdina 341 9.8 1.7 71.3 3.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hajdinát kevés olajon kissé megpirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízzel felöntve megpároljuk. A hajdina felét a fűszerekkel összekeverve, botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a többi hajdinát és műbélbe vagy nejlonzacskóból formált hurkába töltjük.
Egy napig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)