Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ezersziget csirkesaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Húsételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Buli, Sült, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 db paradicsompaprika 31 0.9 0.2 6.4 2 0
20 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
5 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
5 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A majonézből, a tejfölből, a tejszínből a lereszelt ecetes uborkából, az apróra metél kapribogyóból és metélőhagymából, mustárral, sóval, borssal ízesítve keverjünk öntetet. A csirkemellet vágjuk ceruzányi csíkokra és az olajon, sóval, borssal ízesítve süssük barnára. A koktélparadicsomokat felezzük el, a zellert és a paprikát vágjuk kockára, a kukoricát csepegtessük le. Az összes hozzávalót keverjük össze és tegyük hűtőbe.
Pirítóssal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)