Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Borjúbécsi májjal töltve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Töltött, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
1 késhegynyi majoránna 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
40 dkg borjúkaraj ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított libazsíron a félfőre vágott hagymát megpároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott csirkemájat és nagylángon, hirtelen megsütjük. Közben a zúzott fokhagymával, majorannával és borssal fűszerezzük. Ha kész a lángról levesszük és megsózzuk. Amíg hűl, a borjúkarajt négy vastagabb szeletre vágjuk és zsebet szúrunk beléjük. a májat leszűrjük és a borjúhúsba kanalazzuk. A nyílást fogpiszkálóval betűzzük, majd a húst a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban pirosra sütjük.
Burgonyapürével és fejessalátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)