Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pulykasaláta zöldséggel és almával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 mokkáskanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
1 kiskanál méz 327 0.4 0 81 0 0
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 mokkáskanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
15 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1-2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
40 dkg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Használjunk maradék sült húst vagy rőmertopfban pároljuk meg a pulykacombot. A lehetőleg három féle színű paprikát megmossuk, eltávolítjuk a csumáját, majd kis kockákra aprítjuk, az almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, majd a húsát szintén felkockázzuk, a pulykahúst lefejtjük a csontjáról és vékony csíkokra vágjuk, majd óvatosan összevegyítjük a paprika- és almakockákkal. A citromléből ecettel, olajjal, a Worcester-szósszal, mézzel, sóval és egy kevés borssal pácot keverünk, ezt ráöntjük a saláta hozzávalóira. Jól behűtve tálaljuk.
Pirítóst kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)