Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cukkinisaláta kaporral

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Köretek, Főétel mellé, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
2,5 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
4 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukkinit megmossuk, végét levágjuk és tökgyalun lereszeljük. A kaprot finomra metéljük, a hagymát hajszálvékonyan félfőre vágjuk. A joghurtot elkeverjük a zúzott fokhagymával, a kaporral, az ecettel és sóval borssal ízesítjük. A cukkínit és a hagymát az öntetbe keverjük, majd jól behűtjük.
Kaporlevélkékkel díszítve tálaljuk.
Szárazabb sült hús kitűnő körete.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)