Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pikáns tarjatekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Göngyölt, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
3 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kivert tarjaszeleteket megsózzuk és megborsozzuk, majd az egyik oldalát megkenjük mustárral. A hagymát megtisztítjuk és uborkagyalun felszeleteljük, az uborkával együtt. A vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát rátesszük a hússzeletekre, beborítjuk az uborkával és a hagymával. A húst feltekerjük, és hústűvel megtűzzük.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, majd a hústekercseket minden oldalról elősütjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, hirtelen megpirítjuk, majd felöntjük 3 dl vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát. Lefedve puhulásig pároljuk. Ha megpuhult a hús, a tejfölbe keverjük a lisztet és a paprikát és szaftját behabarjuk. Összeforralás után a hústűket eltávolítva, a roládokat ferdén felszeleteljük és a mártással leöntve tálaljuk.
Ajánlott köret galuska, párolt rizs.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)