Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rumos-diós szilvalekvár

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 kg szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
1,2 kg cukor 402 0 0 99.9 0 0
igény szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
2 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 db vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
5 cl rum 365 52 0 0 0 0
5 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kimagozott szilvát a fűszerekkel és a cukorral fél óráig főzzük, közben, ha szükséges, eltávolítjuk a habját. Hozzáadjuk a rumot és a durvára vágott diót, még 5 percig forraljuk, majd kifőzött üvegekbe töltjük. Jól lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük, amíg teljesen kihűlnek. 6-8 hónapig áll el.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)