Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szilvás bögrés

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 pohár cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 pohár liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 pohár olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 pohár tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 kg szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
1 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint margarin ? ? ? ? ? ?
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukrot a tojássárgával elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet, a tejet és az olajat. Ha simára kevertük, hozzáforgatjuk a sóval keményre vert tojásfehérjét. Vajazott és zsemlemorzsával meghintett tepsibe simítjuk, a tetejére szórjuk a magozott negyedelt szilvát. Ráhintjük a cukorral elkevert fahéjat. 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)