Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sárgabarackos clafouti

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Gyümölcsök, Tésztafélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kiskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
50 dkg sárgabarack 49 0.9 0.1 10.2 2 0
5 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál barackpálinka 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sárgabarackor meghámozzuk, kimagozzuk és negyedeljük. A vajjal kikenünk egy kerek sütőformát. A tészta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd beleforgatjuk a barackot és a sütőformába öntjük.
175 fokra előmelegített sütőben kb. fél óráig vagy tűpróbáig süssük.
Langyosan adjuk asztalra, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)