Lecsó télire
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 kg
zöldpaprika |
20 |
1.2 |
0.3 |
3 |
2 |
0 |
2 kg
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
1 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
nátrium-benzoát |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A paradicsomot kicsumázzuk, majd feldarabolva felfőzzük.
Közben a paprikát is kicsumázzuk és karikára vagy csíkokra vagdaljuk. A forró paradicsomot paradicsompasszírozón áttörjük és a paprikadarabokat negyed órát főzzük a lében, majd belekeverjük a sót és a tartósítót. Forrón üvegekbe töltjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)