Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fűszeres cukkini

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Sós, Savanyú
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 kg zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 szál torma 78 2.7 0.4 15.9 0 0
4 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
3 szál tárkony 0 0 0 0 0 0
3 szál borsikafű 0 0 0 0 0 0
3 szál kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vékonyan felkarikázott cukkinit és paprikát üvegbe rétegezzük. A megtisztított tormát felkarikázom és közészórom. A léhez 4 deci vízbe beledobom a fűszereket és felforralom, végül hozzáöntöm az ecetet és ha újraforrt, a zöldségekre öntöm. A tetejére szórom a tartósítószert és lezárva szárazgőzben hagyom kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)