Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sárgabaracklekvár

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.8 kg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 kg sárgabarack 49 0.9 0.1 10.2 2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A barackot kimagozzuk és megtisztítjuk. Egy megfelelő méretű fazékban a cukorral elkeverjük és lefedve egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap kevergetve felfőzzük és addig forraljuk, amíg hideg tányérra cseppentve megkocsonyásodik. Ez kb. fél óra.
Forrón üvegekbe töltjük és lezárva szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)