Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillezett pisztráng fűszerekel töltve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Sült, Grillsütő, Sós, Savanyú, Meleg, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
4 db pisztráng 113 21.5 2.9 0 0 56
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pisztrángokat megtisztítjuk, belsejüket megkenjük 4 evőkanál olajban elturmixolt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és belegyömöszöljük a fűszerek feléből és 2 citromból készül vagdalékot. A hasüreget betűzzük és lehetőleg halsütő rostélyba téve a halakat, grillrácson megsütjük. Közben a megmaradt 2 evőkanál olajjal meg-megcsöpögtetjük. A fokhagymás olajat, a maradék citrom kicsavart levét, ízlés szerint sózva, borsozva, a fűszerekkel összeturmixolva, öntetként kínáljuk a halak mellé.
Grillen sütött pizzakenyeret adhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)