Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Magyaros busa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
80 dkg busa 92 18 1.9 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy sütőálló serpenyőben zsírjára sütjük a vékony csíkokra vágott szalonnát, majd beledobjuk a félfőre vágott hagymát és a felkarikázott paprikát és kissé megpároljuk. A pirospaprikával, a zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük, beleöntjük a vörösbort és összeforraljuk. Belefektetjük, az előzőleg besózott busafiléket és fedő alatt, takarékon 10 percig pároljuk. A tetejére kenjük a liszttel simára kevert tejfölt. Előmelegített, 175 fokos sütőben pirosra sütjük.
Vajas burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)