Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Muszaka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg juhsajt (kaskavál) 225 31.4 9.6 0.2 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg báránycomb 194 19.7 12.7 0.3 0 70
60 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
3 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánt felkarikázzuk és megsózzuk, fél órát hagyjuk állni, majd öblítsük le. Mindig csak pár csepp olajat aláöntve a padlizsánkarikákat süssük meg. Két evőkanál olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd a darált bárányhúst süssük át rajta, fehéredésig, ekkor öntsük fel a borral, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszereket. fedő alatt pároljuk puhára. Egy kiolajozott tepsibe terítsük a padlizsán felét, borítsuk be a felkarikázott paradicsom felét és öntsük rá húsos ragut. ismét padlizsán és paradicsom következik, a rétegeket sózzuk, borsozzuk meg. Fóliával lefedve, előmelegített, 170 fokos sütőbe tesszük és fél órát pároljuk. Ekkor a fóliát levéve rászórjuk a sajtot és húsz percre visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt rápirul.
Friss kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)