Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Patisszon csőben sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 55 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
15 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
80 dkg patisszon 0 1.2 0.1 6.2 0.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A reszelt sajt kétharmadát, a tejfölt, a tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket dolgozzuk sima masszává. Egy kivajazott, liszttel meghintett tepsibe rétegezzük a megtisztított, vékony szeletekre vágott patisszont és a sajtos masszát. A tetejére szórjuk a maradék sajtot, majd 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Kockára vágva tálaljuk.
Könnyű nyári ebéd lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)