Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Provance-i kenyér (Fougasse)

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 160 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Uzsonna, Buli, Bálint nap, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1/2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy deci langyos vízben keverjük el a cukrot és az elmorzsolt élesztőt, majd kanálnyi liszttel elkeverve futtassuk fel. Gyúrjuk össze a maradék liszttel, sóval és pihentessük húsz percig. Dagasszuk bele az olajat és a fűszerkeveréket, majd kelesszük a duplájára, letakarva, langyos helyen, kb.egy óra alatt. Gyúrjuk át, lisztezett deszkán, majd formáljuk levél alakúra és nyújtsuk ujjnyi vastagra. Vágjuk be ferdén a közepéig, mint a levél erezetét, három-négy helyen és ujjunkkal tágítsuk meg a vágást, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd ismét pihentessük fél órát. 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, 40-45 perc alatt.
Vaj, sajt és egy pohár jó bor illik mellé.















Egy enyhén lisztezett munkafelületen, használja a tenyerét, hogy lelapul a tésztát egy könnycsepp alakú, körülbelül 14in hosszú és 3/4in vastag. Olaj a tepsi vagy helyezze egy darab szilícium bélés rajta.

Formában a tésztát egy levél alakú, és hogy három átlós vágás tagállamok minden egyes darabja a tészta. Húzza ki az egyes perjel finoman ujjával. Fedjük le a tésztát alakú, majd a bizonyítási amíg egy lenyomata ujját rugó vissza lassan 45 percig.
Süssük meg a Fougasse kenyér
Melegítsük elő a sütőt 400 fok és 40-46 percig sütjük, amíg ropogós és aranybarna.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)