Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Provance-i báránycomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 220 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Húsvét, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1/2 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
1 db báránycomb 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A báránycombot lehártyázzuk, majd az olaj felével bekenjük, 3 gerezd zúzott fokhagymából és a fűszerkeverék nagyrészéből, sóból és borsból kevert masszával bekenjük. Hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap a sütőzacskóba terítjük a feldarabolt zöldségeket és a húst ráhelyezzük.Aláöntjük a bort és 180 fokra előmelegített sütőben 3 órát sütjük. A 4 fürt koktélparadicsomot megpermetezzük a félretett fokhagymából, olajból és fűszerkeverékből kevert páccal, majd a hús mellett sütjük negyed órát. A húst a sütőből kivéve pihentessük negyed órát, majd szeleteljük fel. A velesült zöldségekkel, a koktélparadicsommal tálaljuk. A szaftot öntsük alá, köríthetjük sült burgonyával, de friss baguettel az igazi.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)