Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pizza alaptészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Csőben sült, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csomag élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csapott evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva kinyújtjuk és már süthető is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)