Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Patisszon tócsni

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
60 dkg patisszon 0 1.2 0.1 6.2 0.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított, kimagozott patisszont lereszeljük és besózva negyed órát állni hagyjuk. Kicsavarjuk, majd a tojásokkal, a finomra metélt petrezselyemmel, vöröshagymával és a fűszerekkel elkeverjük, annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá hogy formálható legyen.
Evőkanállal forró olajba szaggatjuk és kicsit ellapítva mindkét oldalát pirosra sütjük.
Feltétnek tálalhatjuk, de aioli mártással önmagában is finom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)