Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Párolt nyúl olajbogyóval és borral

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db házinyúl ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
4 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két evőkanál olajban, süssük aranybarnára, a feldarabolt, sóval, borssal meghintett nyulat. Vegyük ki és tegyük félre. Öntsük a serpenyőbe a többi olajat és pároljuk meg rajta, a finomra vágott hagymát, a vége felé keverjük hozzá az oregánót és a kis kockára metélt fokhagymát.
Reszeljük bele az egyik citrom héját, majd csavarjuk bele a levét, dobjuk bele az olajbogyót és a kis kockára vágott burgonyát. Tegyük vissza a nyúldarabokat. Fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára, majd nagy lángon, fedő nélkül, forraljuk el a lé nagy részét. Petrezselyemmel bőven meghintve, ropogós bagettel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)