Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Párolt marhaszelet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 dl ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
4 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 szál zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
80 dkg rostélyos 244 20 18 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt és enyhén kivert rostélyost sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A felhevített olajon, mindkét oldalát pirosra sütjük. A római tálba fektetjük, majd az apróra vágott zöldségeket körészórjuk és leöntjük a fűszerekkel elkevert alaplével. A tálat lefedve hideg sütőbe tesszük és 2 órát 170 fokon sütjük.
Főtt burgonával vagy knédlivel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)