Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsommártásban sült tojás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Buli, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 kávéskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
4 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajat felhevítjük és aranybarnára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Közben botmixerrel összezúzzuk a fokhagymát, a bazsalikomot és a paradicsomkonzervet. Ráöntjük a hagymás zsiradékra, sóval, borssal és a chilivel ízesítjük. 10 perc alatt, nagy lángon, sűrű mártássá főzzük. Ekkor, egyenként, ráütjük a tojásokat, úgy, hogy a sárgájuk egyben maradjon és a serpenyőt lefedve, a lángot takarékra véve, még 8 percig sütjük. Tálaláskor, meghintjük a reszelt parmezánnal és bőségesen adunk, a tunkoláshoz, friss kenyeret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)