Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Őszibarackcsatni

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 szál torma 78 2.7 0.4 15.9 0 0
1 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál fehérbors 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 kg őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Kanálnyi vízzel feltesszük a cukrot, amikor barnulni kezd rádobjuk a félfőre vágott hagymát. A mikor a hagyma összeesett belekeverjük, az előzetesen meghámozott és kis kockára vágott, felhasználásig citromos vízben tartott barackot. Összefőzzük, majd ha már nem darabos, belereszeljük a lime héját, belecsavarjuk a levét, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, a friss reszelt tormát, az apróra vágott chilit és a fűszereket. 5 perc forralás után üvegekbe merjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)