Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Őszibarack cukorban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Gyümölcsök, Édes
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
igény szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 késhegynyi szalicil 0 0 0 0 0 0
1 dl friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hibátlan, nem túl érett őszibarackokat meghámozzuk, kimagozzuk és erősen citromos vízbe rakjuk. Ha mindet meghámoztuk, lecsepegtetjük a gyümölcsöt. Széles szájú üvegekbe rakjuk úgy, hogy minden sor gyümölcsre félujjnyi cukorréteget szórunk, a tetejére egyujjnyi cukrot és egy késhegynyi szalicilt hintünk. Lezárjuk és azonnal a kamrába tehetjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)