Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 10 találat

Csirkecurry

A csirkecombokat kicsontozzuk és felkockázzuk. A csontokra annyi vizet öntünk, amennyi ellepi és amíg a többi előkészítéssel végzünk, forraljuk. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a fűszereket porrá ... tovább

Indiai mangó chutney

A mangót és az almát feldaraboljuk, majd a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott chilit és a fűszereket beleszórva főzni kezdjük, amikor sűrűsödni kezd, beleöntjük az ecetet és rövid forralás után üvegekbe merjük. ... tovább

Lencsés csirke

Csirkemellet és a felsőcombot használjunk, csontozzuk ki és vágjuk kockára. A felforrósított olajban pattogtassuk ki a római köményt, majd keverjük hozzá a finomra vágott hagymát és pároljuk meg. Dobjuk bele a reszelt gyömbért és ... tovább

Naan kenyér

A meglangyosított tej felében keverjük el az élesztőt és a cukrot. Ha felhabosodott adjuk a sóval és sütőporral összeszitált liszthez. Gyúrjuk hozzá a maradék tejet, a ghít, a tojást és a joghurtot, majd az olaj felével bekenve ... tovább

Marhavindaloo

A felhevített olajban átsütjük a fűszereket. Hozzáadjuk a vajat és ha elolvadt, belekeverjük a kockára vágott húst. Fehéredésig sütjük, majd a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a lehéjazott és feldarabolt paradicsomot és a ... tovább

Harcsacurry

A bőr nélküli harcsafilét felkockázzuk és besózzuk, amíg a többi hozzávalóval elkészülünk, állni hagyjuk. A fűszereket, darálóban, megőröljük. A currypor felével elkeverve, a megforrósított olajba dobjuk. Kevergetve egy ... tovább

Zöldségcurry

Hevítsük fel az olajat, szórjuk bele a köményt és a koriandert, amikor pattogni kezd, tegyük rá a hagymát, a chilit. Kevergetve pároljuk meg, ha a hagyma üvegessé válik, adjuk hozzá a kockára vágott répát, cukkinit és padlizsánt. ... tovább

Gazdag csirke curry

A koriandert és a római kömény magot pirítsuk át, egy száraz serpenyőben, majd törjük, mozsárban össze. A feldarabolt, sózott, borsozott csirkét süssük át a felhevített olajban. Keverjük össze, a többi fűszerrel, melyeket ... tovább

Laskagombás sertéscurry répás quinoával

A felhevített olajon az őrölt fűszereket megpirítjuk, majd a húst, a finomra vágott hagymákat, a paprikát és a paradicsomot belekeverjük. Rövid lében pörköljük, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a vékony ... tovább

Marhacurry quinoával

A felhevített ghíben, több részletben, átsütjük a kis kockára vágott marhahúst. Félre tesszük. A zsiradékban megpirítjuk a fűszereket és mellédobjuk a finomra vágott hagymákat. Visszatesszük a marhahúst és mindig, csak kevés ... tovább