A húst ujjnyi csíkokra vágjuk és a forró olajon megpirítjuk. Mellédobjuk a vékonyra vágott répát és a finomra aprított hagymát, ha ezek is megpirultak, felöntjük húsalaplével és megfűszerezve, fedő alatt takarékon puhára ... tovább
A keményre főzött tojásokat kettévágjuk. A lebőrözött, kiszálkázott füstölt halat és a tojássárgájákat megdaráljuk. A majonézt és a tjfölt összekeverjük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A mártásból néhány ... tovább
A nagyon alaposan megmosott bébicéklát, a héját, szárát, hagyjuk rajta nyugodtan, daraboljuk fel és főzzük puhára a húslevesben. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult habarjuk be, egy kevés levessel és liszttel elkevert tejföllel. ... tovább
A makrélát lefejtjük a szálkákról és a finomra vágott hagymákkal elkeverjük, botmixerrel összezúzzuk, majd elkeverjük az apró kockákra vágott chilivel, kaliforniai paprikával, majonézzel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A ... tovább
A kockára vágott szalonnát süssük zsírjára, majd a pörcöt tegyük félre és a zsírt osszuk négy részre. Az első részen, pároljuk meg a, csíkokra vágott káposztát, a második részen a savanyúkáposztát. Közben sóval, borssal ... tovább
A lisztet szitáljuk tálba, keverjük bele a sót, majd öntsük le másfél deci forrásban lévő vízzel. Keverjük alaposan át, a keletkező csomókat villával nyomkodjuk szét. Letakarva, öt percig, pihentessük. Ekkor féldeci hideg vizet ... tovább
A lisztet szitáljuk tálba, keverjük bele a sót, majd öntsük le másfél deci forrásban lévő vízzel. Keverjük alaposan át, a keletkező csomókat villával nyomkodjuk szét. Letakarva, öt percig, pihentessük. Ekkor féldeci hideg vizet ... tovább
A lisztet szitáljuk tálba, keverjük bele a sót, majd öntsük le másfél deci forrásban lévő vízzel. Keverjük alaposan át, a keletkező csomókat villával nyomkodjuk szét. Letakarva, öt percig, pihentessük. Ekkor féldeci hideg vizet ... tovább
A kockára vágott húst süssük fehéredésig a felhevített olajon, majd öntsük fel az alaplével. Tegyük hozzá a feldarabolt zöldséget és a fűszereket. Kis lángon, fedő alatt főzzük két órát. Az utolsó húsz percben karikázzuk ... tovább
Öblítsük le a gombát, majd áztassuk be langyos vízbe. Fél óra múlva öntsük fazékba az alaplével együtt és főzzük két órát. Közben pirítsuk meg a vajon az apróra vágott hagymát és keverjük a levesbe. Sózzuk, borsozzuk meg ... tovább