Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 194 találat

Káposztás- töpörtyűs pogácsa

A káposztát egészen apróra vágom, megsózom, megborsozom, és kevés zsíron megpárolom. A töpörtyűt megdarálom, és összekeverem a liszttel, a tojássárgákkal, a sóval, meg egy kevés borssal. Jól összegyúrom a párolt ... tovább

Burgonyás barnakenyér

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd melegen áttörjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kenyérfűszerrel, a kovászporral összeszitált liszteket. Bedagasztjuk, a langyos, cukros vízben feloldott élesztővel. A víz mennyisége ... tovább

Sajtos-baconos sörkifli

Az élesztőt 3 deci langyos vízben, a cukorral és evőkanálnyi liszttel felfuttatjuk, majd a többi liszttel, a tojássárgájával, az olajjal, a borssal és a rozmaringgal tésztává gyúrjuk. Egy órát kelesztjük, majd három gombóccá ... tovább

Kvász házilag

A kvász készítéshez valódi, kovásszal készült rozskenyeret használjunk. Az igazi rozskenyér ismérve, hogy a tésztája nehezebb, szívósabb, mint a fehér kenyéré és a benne látható lyukak is jóval kisebbek. Szeleteljük fel a ... tovább

Hússal töltött burgonyafánk

A grillcsirke húsát leszedjük a csontjáról, majd egészen apróra vagdaljuk. A bacont felkockázzuk és zsírjára sütjük, megpirítjuk benne a finomra metélt hagymát és fokhagymát. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a csirkehúst, a ... tovább

Diós kalács

A diót szárazon kissé megpirítjuk, majd ledaráljuk és elkeverjük a mazsolával és a cukor felével. Az élesztők, kevés cukorral elkevert tejben fel futtatjuk, majd a liszttel, a sóval és a citromhéjjal jól kidagasztjuk. Meleg helyen, ... tovább

Gesztenyés kifli

A töltelékhez a a gesztenyemasszát, a rumot, a mazsolát, a fahéjat és a porcukrot eldolgozzuk. A lisztet és a vajat morzsásra keverjük, majd a langyos tejfölben felfuttatott élesztővel, sóval és a cukorral simára gyúrjuk. Késfok ... tovább

Sonkás puffancs

Az élesztőt egy deci cukros vízben felfuttatjuk. A sonkát és a zöldségeket kis kockára vágjuk, majd az olajban kissé megfuttatjuk és hagyjuk kihűlni. Közben a lisztet és a burgonyát, az élesztővel és a kefírrel, ízlés szerint ... tovább

Almás-diós foszlós kalács

Kevés langyos, cukros tejben futtassuk fel az élesztőt, öntsük a liszt közepébe, majd dagasszuk össze a tojássárgájával, a cukorral, a sóval, a langyos vajjal és annyi tejjel, hogy puha tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen ... tovább

Káposztás lángos

A káposztát lereszeljük és besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd jól kicsavarjuk. A felhevített olajon a cukor nagyrészét karamellizáljuk és a káposztát jól átpirítjuk rajta. Hagyjuk kihűlni. Közben, a kevés cukorral ... tovább