Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 128 találat

Mézes krémes

A liszt kivételével a langyos hozzávalókat elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet, ha nagyon kemény a tészta pici tejet még tehetünk bele. 4 részre osztjuk és alaposan meglisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd sütőpapírra ... tovább

Szilvás gombóc

Mély serpenyőben az olajat felhevítjük és a zsemlemorzsát kevergetve aranybarnára pirítjuk benne. Ha kész vegyük le a tűzről és ha nem azonnal használjuk fel öntsük át egy másik edénybe, mert az edény maradék hőjétől ... tovább

Mákos nudli szilvareszterrel

A megmosott, kimagozott gyümölcsöt a fahéjjal együtt felfőzzük, míg héja összepöndörödik. Rászórjuk a cukrot, beleöntjük a vörösbort és néhányszor átkeverjük, hogy kissé pépessé váljon. ... tovább

Pelmenyi

A lisztből, a tojásból, némi sóval, kevés víz hozzáadásával tésztát gyúrunk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Pohárral kiszaggatjuk és kanálnyi tölteléket teszünk bele. A tészta szélét ujjunkkal megvizezzük és félbe ... tovább

Milánói makaróni

A felforrósított olajban megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd a vékony csíkokra vágott gombát rádobva a zsírjára sütjük. Beletesszük a szintén vékony csíkokra vágott sonkát és a kis doboz paradicsompürét. Nagy lángon, ... tovább

Olasz borjúkaraj

Az olajban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, a paradicsompürét rádobva átkeverjük és ízesítjük a zúzott fokhagymával, a felcsíkozott bazsalikomlevelekkel, sóval és borssal. Két evőkanál vizet hozzáöntve ... tovább

Borzas kocka

A krém hozzávalóit simára keverjük, majd gőz fölött krémmé főzzük. A kihűlt piskótát 5x10 cm-es kockára vágjuk. Villára szúrva gyorsan megmártjuk a krémben és a kókuszreszelékbe hempergetjük. Készíthetjük kész ... tovább

Ribizlikrémes kocka

A megsült piskótát két egyforma lapra vágjuk és az egyik lapot folpackkal kibélelt tepsibe fektetjük. Amíg a piskóta sül, a tejből és a darából tejbegrízt főzünk, hagyjuk kihűlni. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral ... tovább

Fusilli spárgával és burratával

Folyóvíz alatt alaposan megmossuk a spárgát, levágjuk a végét, ahol már fás, és egy késsel hámozzuk meg óvatosan (le kell kapargatni a hártyaszerű héjat), úgy, hogy a törékeny fejet ne sértsük meg. Gőzben pároljuk meg, vagy ... tovább

Bucatini tészta mortadellás szószban (Bucatini con sugo di mortadella)

Olvasszuk fel a vajat, pirítsuk meg benne a mortadella kockákat. Egy külön tálban keverjük el a tojás sárgákat a tejszínnel, és sózzuk, borsozzuk. Ha megfőtt a tészta, csöpögtessük le, öntsük bele a mortadellás serpenyőbe, és ... tovább