Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 128 találat

Almás krémes, sütés nélkül

Az almát meghámozzuk és lereszeljük, rászórjuk a cukrot, a fűszereket és leöntve fél liter vízzel felforraljuk, majd 4-5 percig főzzük. Közben a pudingport 3 deci vízzel elkeverjük és az almához öntjük, folyamatos keverés ... tovább

Petrezselymes szalvétagombóc

A zsemléket kis kockára vágjuk és leöntjük a meglangyosított tejjel, hozzákeverjük a felvert tojásokat, a reszelt hagymát és a finomra metélt petrezselymet, sózzuk és bőven borsozzuk. hagyjuk pihenni fél órát, ha túl lágy lenne, ... tovább

Gombás tésztasaláta

A fusilit előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A majonézbe keverjük a mustárt, a joghurtot, a zúzott fokhagymát és finomra vágott metélőhagymát. A szeletelt gombát és az ecetes céklát lecsepegtetjük, a céklát csíkokra ... tovább

Hurkás derelye

A ketchupot és az erőspaprika krémet elkeverjük, behűtjük. A sajtot megreszeljük. 60 dkg lisztből gyúrt tésztát készítünk. A hurkáról lehúzzuk a bőrét és centis szeletekre vágjuk. A késfok vastagságúra nyújtott tésztát ... tovább

Kagylós, rákos spagetti

Az olajban megpároljuk a finomra metélt vörös és fokhagymát. Beledobjuk az ízlésünk szerint magmentesített és kis darabokra vagdalt chilit és nagy lángon átsütjük, amíg a rák rózsaszínűvé válik. Felöntjük a borral és a ... tovább

Egyszerű csokoládétorta

A tojásokat szétválasztjuk és tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével és a csipet sóval. A habot felváltva, az átszitált liszttel óvatosan belekeverjük a tojásos ... tovább

Medvehagymaleves

A finomra vágott medvehagymát a felforrósított vajon átpároljuk, majd felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és puhára főzzük. Közben a kockára vágott zsemlét aranybarnára pirítjuk a sütőben. A leveshez adjuk a borban elkevert ... tovább

Rovato-i párolt marha

A fokhagymát és a szardellát összezúzzuk és bedörzsöljük vele a húst, majd az olajon körben barnára sütjük, közben mellészórjuk a felaprított zöldségeket. Ráöntjük a bort és hagyjuk elpárologni a levét. Felöntjük az ... tovább

Kolozsvári, medvehagymás tészta

A felforrósított olajon az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Megpároljuk rajta a finomra metélt vöröshagymát. Közben a tésztát előírás szerint megfőzzük. A hagymás szalonnára öntjük a tejszínt, belekeverjük ... tovább

Spagetti feketekagylóval

A héjas kagylót áztassuk, 20 percig, sós vízben és, amelyik kinyílik dobjuk ki. A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát, adjuk hozzá a felvagdalt, ízlés szerint kimagozott chilit és a zúzott fokhagymát, majd ... tovább