Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 436 találat

Fahéjas csirke

A megtisztított csirkét feldarabolom és megsózom. Az olajon először a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítom, majd a csirkedarabokat erős lángon, hirtelen átsütöm. Ha a hús mindkét oldala megpirult, a ... tovább

Kolbászos kelbimbóleves

A megtisztított sárgarépát és burgonyát kockázzuk fel és kevés olajon futtassuk meg. Öntsük rá annyi húsalaplétlét, amennyi levest szeretnénk, sózzuk, borsozzuk, főzzük félpuhára és rakjuk bele a kelbimbókat. Ízesítsük ... tovább

Baeckeoffe

Egy liter rizlingbe törött borsot, babérlevelet, kakukkfüvet, petrezselyemszárat, két szétnyomott fokhagymagerezdet teszünk és az egészet 5-10 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezt a páclevet öntjük rá a lefedhető edénybe tett ... tovább

Kagyló paradicsomos mártásban

Az olajon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát, valamint a tisztított, és szeletekre vágott fokhagymát. Ráöntöm a bort és a paradicsomlevet, beleszórom a sáfrányt és a húsleveskockával fűszerezem. Fedő alatt forralom ... tovább

Egybensült vagdalthús

A szikkadt zsemlét vízben megáztatjuk. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 1 ek olajon megpároljuk. A lapockát ledaráljuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk. A hozzávalókat nagyon alaposan ... tovább

Stefánia vagdalt

A szikkadt zsemlét vízben megáztatjuk. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát a zsíron megpároljuk. Ha langyos belekeverjük a paprikát. A lapockát ledaráljuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk. 4 ... tovább

Fürj párolva, gyöngyhagymával

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és kockára vágjuk. A megmosott fürjek belsejét beszórjuk rozmaringgal és borssal, külső részüket sózzuk és beburkoljuk a szalonnaszeletekkel, melyeket konyhai ... tovább

Zöldborsóleves

A vajon megpirítom a felkarikázott répákat és a nagyon apróra vágott hagymát. Ha puhulni kezdenek rádobom a zöldborsót, a petrezselyem felét és a zúzott fokhagymát, ezeket is pirítom egy keveset. Megszórom a liszttel, átforgatom ... tovább

Gombás tökkarikák

A tököt 2 ujjnyi karikákra vágjuk, meghámozzuk és a belét kiszedjük, megsózzuk és félretesszük. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk, majd a megtisztított és apróra vágott gombát rádobjuk. ... tovább

Pityókás csirke zöldséggel

A római tálat a tetejével együtt legalább 20 percre vízbe áztatjuk. A csirkét feldaraboljuk, a római tálba tesszük, aláöntjük a bort. A fagyott zöldségekre rászórjuk a fűszereket és ráöntjük az olajat, majd jó alaposan ... tovább