Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 608 találat

Guacamole

Vágjuk finomra a lilahagymát és a korianderzöldet. A paradicsomot és a chilit magozzuk ki és aprítsuk kis kockákra. A lime levét csavarjuk ki. Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy ... tovább

Paradicsomszósz (spagettihez)

A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízbe dobjuk és meghámozzuk, kicsumázzuk és a magos részét kiskanállal eltávolítjuk. Az olajon, a nagyon finomra vágott hagymát megpároljuk, majd beledobjuk a zúzott ... tovább

Marengói csirke

A csirkét megtisztítjuk és a szokásos módon feldaraboljuk. 4 evőkanál olajon pirosra sütjük a csirkedarabokat, a zsiradékból kivesszük és félretesszük. A lisztet és a paradicsompürét kissé megpirítjuk a csirke zsiradékában, ... tovább

Nyúl vörösborban

A nyulat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk. A nagyobb darabokra vágott szalonnát és a vöröshagymát az olajban megsütjük, kapjon színt, de ne legyen pörcös, majd kivesszük és félretesszük. A nyúldarabokat pirosra ... tovább

Gemenci szarvaspörkölt

A szarvascombot kockára vágjuk és a felhevített zsírom fehéredésig sütjük, rádobjuk a hagymát és a paradicsompürét. Kevergetve addig sütjük, míg a paradicsom élénk színét elveszti. Felöntjük vízzel, megfűszerezzük és ... tovább

Rozmaringos borjúsaslik

A borjúhúst lehártyázzuk és kockára, a szalonnát hasonló méretű szeletekre vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk és a rozmaringlevéllel és borssal ízesített olajba forgatjuk. Belekeverjük a húsdarabokat és a szalonnát, majd ... tovább

Zöldbors mártás

A bors egy részét zúzzuk durvára, majd a felhevített olajban pirítsuk pattogásik, ekkor keverjük bele a paradicsompürét és pirítsuk tovább, amíg élénk színét elveszti. Öntsük rá a konyakot és gyújtsuk meg, ha a lángok ... tovább
cimkékMártások, Meleg, Csípős, Sós

Görög töltött paprika

A paradicsomokból vágjunk 8 nagy karikát, a többit vágjuk kockára. A mozzarella felét is kockázzuk fel. A húst ledaráljuk és összekeverjük az előzőleg hideg vízben megáztatott, majd alaposan kicsavart zsemlével, a fűszerekkel, a ... tovább

Vegán töltött paprika

A szójagranulátumot, egy evőkanál szójaízesítővel fűszerezett vízbe beáztatjuk két órára. A paprikák csumáját levágjuk és belülről megtisztítjuk. a rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük. Az apróra ... tovább

Rakott cukkini

A cukkinik végeit levágjuk és hosszában fél centiméteres szeletekre daraboljuk. Az olaj felében mindkét oldalukat megpirítjuk, majd lecsöpögtetve félretesszük. A megmaradt olajat beleöntjük a serpenyőbe és a felkarikázott hagymát ... tovább