A zöldborsót kevés cukorral és sóval ízesített vízben 5-6 percig főzzük, majd lecsepegtetve félre tesszük. Az újhagymát vékonyra karikázzuk, a petrezselymet és a mentát finomra vagdaljuk, a sajtot durvára reszeljük. A lime ... tovább
A paradicsomot hámozzuk meg, majd a kimagozott paprikával, a kimagozott uborkával, a mentalevelekkel és az újhagymával vágjuk egészen a apróra. Keverjük össze hozzávalókat és hűtsük be.
Tálaljuk a tapas részeként vagy grillhúsok ... tovább
A sóval, babérlevéllel és 2 gerezd fokhagymával ízesített vízben főzzük puhára burgonyát. Szűrjük le, majd kidobva a fűszereket, szikkasszuk pár percig. Törjük át, majd sóval, borssal ízesítve, adjunk hozzá annyi olajat, hogy ... tovább
A joghurtot öntsük kendőbe és hagyjuk csepegni, amíg az étel készül.
A felhevített olajban süssük körben barnára a húst, majd vegyük ki és tegyük félre. A zsiradékban pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a ... tovább
Elővettem egy nagy tűzálló tálat és először beletettem a lecsöpögtetett kukoricát. Jamienek igaza van, a friss sokkal jobb, mint a konzerv, de momentán nincs friss. A vajbab konzervet is lecsepegtettem, a felét villával ... tovább
A joghurtot a fokhagymával, a gyömbérrel, a kimagozott chilivel, sóval, borssal ízesítve a botmixer poharába öntjük és krémesre keverjük. Végül belekeverjük, de ezzel már ne mixeljük, a finomra vágott mentát és petrezselymet. ... tovább
A felhevített olajban, megpároljuk, a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd belekeverjük a kockára vágott csirkemellet. Félpuhára pároljuk, mellétesszük a lereszelt cukkínit. Ha megpuhult minden, ... tovább
A megtisztított és feldarabolt epret serpenyőbe szórjuk és meghintjük a cukorral. Összefőzzük és kissé beforraljuk a levét. Végül áttörjük. A tojássárgájákat elkeverjük a tejjel és a mézzel. Kis lángon, kevergetve ... tovább
A centis szeletekre vágott májat beletesszük a kockára vágott fokhagymával és a durvára tört borssal elkevert borba. Lefedve, egy éjszakán át, hagyjuk pácolódni. Sütés előtt szárazra töröljük, majd megtűzdeljük a vékony ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát. Rádobjuk a kis kockára vágott pulykacombot és lepirítjuk. Közben a zúzott fokhagymával ízesítjük. Felöntjük a borral, majd sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt, kis lángon, ... tovább