Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 304 találat

Aszalt szilvás pulykamellrolád

A borban az aszalt szilvát megpárolom, majd kimagozom. A pulykamellszeleteket kissé megveregetem és ételízesítővel, kakukkfűvel megszórom. A hússzeletekre egy szelet sajtot fektetek, a közepére 6 szem aszalt szilvát rakok, majd az ... tovább

Baeckeoffe

Egy liter rizlingbe törött borsot, babérlevelet, kakukkfüvet, petrezselyemszárat, két szétnyomott fokhagymagerezdet teszünk és az egészet 5-10 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezt a páclevet öntjük rá a lefedhető edénybe tett ... tovább

Csirkecomb hagymalekvárral és sült nudlival

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A tepsibe öntjük az olajat, a bort és a vagdalt fokhagymát. A csirkecombokat ráhelyezzük és fólia alatt, előmelegített, 175 fokos sütőben fél órát pároljuk, majd a fóliát levéve a hőfokot 200 ... tovább

Hagymalekvár

Az olajon felolvasztjuk a barnacukrot, beleforgatjuk a felszeletelt hagymát, a kakukkfüvet, a borsot és addig pároljuk, kevergetve, amíg összeesik. Ekkor csipetnyi sóval és balzsamecettel fűszerezzük, majd gyakori keverés mellett, dzsem ... tovább

Hagymalekvár

Az olajon felolvasztjuk a barnacukrot, beleforgatjuk a felszeletelt hagymát, a kakukkfüvet, a borsot és addig pároljuk, kevergetve, amíg összeesik. Ekkor csipetnyi sóval és balzsamecettel fűszerezzük, majd gyakori keverés mellett, dzsem ... tovább

Pityókás csirke zöldséggel

A római tálat a tetejével együtt legalább 20 percre vízbe áztatjuk. A csirkét feldaraboljuk, a római tálba tesszük, aláöntjük a bort. A fagyott zöldségekre rászórjuk a fűszereket és ráöntjük az olajat, majd jó alaposan ... tovább

Rakott csirke

A zöldségeket megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk. A csirkét feldaraboljuk. A fűszereket összekeverjük. Egy tepsit az olaj felével kikenünk. A burgonya felét egyenletesen a tepsibe rétegezzük, közben fűszerezzük, majd a ... tovább

Ínyenc rakott csirkemell

A vöröshagymát apróra felkockázom és egy evőkanál olajon megpirítom, majd a vékonyra szelt gombát rádobva, sózva, borsozva zsírjára sütöm. A másik evőkanál olajon a csíkokra vágott májat pirítom le. A csirkemellet kifilézem ... tovább

Baconos, illatos csirkecomb

A borban elkeverem a fűszereket és belemasszírozom a csirkecombokba, az sem baj ha a bőre alá is jut, majd páclével leöntve bő egy órára hűtőbe teszem. Kivéve lecsepegtetem és a baconszalonnába tekerem, majd fogpiszkálóvak ... tovább

Rakott pulykamáj

A pulykamájat szeletekre vágom, rászórom a fűszereket és a konyakkal átkeverve kicsit állni hagyom. Közben a hagymaféléket felkarikázom. Egy tepsit kibélelek a szeletelt bacon és szalonna felével, erre rétegzem a májszeleteket és a ... tovább