Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 161 találat

Brokkolis rakott tészta

A tésztát, lehetőleg durum tészta legyen, előírás szerint megfőzzük, nem baj ha kicsit keményebb marad a szokottnál, hiszen a sütőben tovább puhul. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük. A brokkolit rózsáira szedjük és a ... tovább

Paradicsom csatni

A paradicsomot forró vízbe mártva, meghámozzuk, majd magos részét kikaparjuk. Az almát kicsumázzuk. A paradicsomot, az almát, a mazsolát és a hagymát, a chilivel húsdarálón ledaráljuk és főzni kezdjük, beleszórjuk a porrá tört ... tovább

Mexikói halsaláta

A halfilét megnyúzzuk, kiszálkázzuk és centis kockára vágjuk, majd leöntjük a lime-ok kicsavart levével, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tabascót és a szójaszószt és összeforgatjuk. egy napra, jól lefedve hűtőbe tesszük. A ... tovább

Mazsolás-csípős tőkehal

A tőkehalfilét a citrom kicsavart levével megcsöpögtetjük és besózva fél órát állni hagyjuk. A lilahagymát apróra vágjuk, a chilipaprikát vékonyra karikázzuk. A felforrósított vajban a halfiléket pirosra sütjük, majd ... tovább

Zöldséges halfilé kapormártással

A zöldségeket vágjuk gyufaszálnyi csíkokra. A halfiléket sózzuk meg és hagyjuk állni. Vajazott alufólialapokra terítsük rá a halat és halmozzuk rá a zöldségszalmát. Sózzuk, borsozzuk meg, öntsük rá a bort, majd az alufóliát ... tovább

Hekkfilé rizssalátával

A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ... tovább

Almás-hagymás hal

A halfilét sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetve állni hagyjuk. A felforrósított vajon a szálasra vágott hagymát megpároljuk, közben sózzuk és rászórva a cukrot megkaramellizáljuk, de ne hagyjuk nagyon megbarnulni. ... tovább

Kapormártás

A kaprot finomra vágjuk, majd a felhevített vajban megpezsgetjük, meghintjük a liszttel, elkeverjük és felöntjük a tejszínnel. Ne főzzük túl sűrűre. A fűszerezzük, majd a citromlével és cukorral kellemesen pikánsra ízesítjük. ... tovább

Cukkinisaláta kaporral

A cukkinit megmossuk, végét levágjuk és tökgyalun lereszeljük. A kaprot finomra metéljük, a hagymát hajszálvékonyan félfőre vágjuk. A joghurtot elkeverjük a zúzott fokhagymával, a kaporral, az ecettel és sóval borssal ... tovább

Halas rétes

A megolvasztott vajban a lisztet megpezsgetjük és apránként hozzáadjuk a forró tejet, majd a tűzön addig keverjük tovább, míg a massza elválik az edénytől meg a fakanától, ekkor belekeverjük a tojássárgákat, majd sóval, borssal, ... tovább