Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 70 találat

Csirkesaslik grillzöldséggel és tócsnival

A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk, majd két fólia között gyengéden kiverjük. Mindkét oldalát sóval és borssal meghintjük, végül ráterítjük a baconszeleteket. Feltekerjük és ujjnyi karikákra vágjuk. A tekercseket, ... tovább

Túrós-cukkinis lepény

A sütőpapírral kibélelt tepsibe szórjuk a liszttel, sütőporral és sóval összeszitált liszt felét. Rászórjuk a kétféle elkevert túrót, majd a finomra vágott kaporral elkevert reszelt cukkínit. Majd ismét a lisztes keverék ... tovább

Csirkés-gombás cukkíni

A csirkemellet kifilézzük és kis kockára vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon megpároljuk, majd a csirkekockákat fehéredésig sütjük rajta. Belekeverjük a felkockázott gombát és zsírjára sütjük. Közben ... tovább

Baconos cukkinikrém

Az apróra kockázott bacont a felhevített olajon szárazra sütjük, majd szűrőkanállal kiszedve félre tesszük. A zsiradékon a finomra vágott hagymát megpirítjuk és a felkockázott cukkínit átpároljuk benne. A zúzott fokhagymával, a ... tovább

Provance-i zöldségrakottas

A zöldségeket vékony karikára, a fokhagymát apró kockára vágjuk. Tálba terítjük, a fokhagymával és a fűszerkeverékkel, majd a sóval és a borssal meghintjük. Ismét zöldség, majd a fűszerek következnek. A tetejére olaj kerül. ... tovább

Gombás röszti reggelire

A melegen reszelt burgonyát, két tojással elkeverjük. A felhevített, 1 evőkanál olajon átsütjük, a kicsire vágott, 1 fej hagymát, végül hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, sózva, borsozva, kissé összesütjük a belekevert ... tovább

Zöldségmártogatós aiolival

A fokhagymát összezúzzuk, majd a tojássárgájával és a fűszerekkel elkeverjük. A kétféle olajat cseppenként hozzákeverve majonézzé verjük. A csíkokra vágott zöldségekkel tálaljuk. Grillvacsora elé illő előétel. ... tovább

Cukkini tócsni

A cukkinit reszeljük le almareszelőn, sózzuk meg és forgassuk át. Hagyjuk pihenni, majd 20 perc múlva csavarjuk ki a levét. Keverjük el a liszttel, a tojásokkal, a zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel és ízlés szerint ... tovább

Lazac sajtos cukkinivel

A lazac húsát végigsimítjuk és a szálkákat csipesszel eltávolítjuk. Tenyérnyi darabokra vágjuk. Megsózzuk és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A felhevített olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Majd a bőrös felével ... tovább