Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 93 találat

Gombával töltött paradicsom

A paradicsomokat alaposan megmossuk, kalapjukat levágjuk, belsejüket kivájjuk, kissé megsózzuk és lefordítva állni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát az olajon megpároljuk, rádobjuk a lereszelt fokhagymát, a megtisztított, felszeletelt ... tovább

Grillezett paradicsom

Melegítsük elő a grillsütőt. Mossuk meg és vágjuk kb. 1 centis karikákra a paradicsomokat. A megtisztított fokhagymákat vágjuk vékony szeletekre és tűzdeljük meg vele a paradicsomszeleteket. Tegyük grillrácsra a fokhagymás ... tovább

Uborkasaláta

A fürtös uborkát megsikáljuk, majd mindkét végét levágva megkóstoljuk, hogy nem keserű-e? Ha jó, meghámozzuk és legyaluljuk. Megsózzuk és amíg a salátalevet elkészítjük állni hagyjuk. Az ecetet, a cukrot és a péppé zúzott ... tovább

Tejfölös uborkasaláta

A fürtös uborkát megsikáljuk, majd mindkét végét levágva megkóstoljuk, hogy nem keserű-e? Ha jó, meghámozzuk és legyaluljuk. Megsózzuk és amíg a salátalevet elkészítjük állni hagyjuk. Az ecetet, a cukrot és a péppé zúzott ... tovább

Almás endíviasaláta

A napraforgómagokat pörköljük szárazon halványra egy vastag falú serpenyőben. Az endíviák torzsáját vágjuk ki, majd mossuk- és szárítsuk meg. A megtisztított retket reszeljük le. Adjuk a retekhez a tejfölt, az almaecetet, az ... tovább

Forró rókagomba saláta

Az ecetet, mogyoróolajat, sót, borsot és mézet összekeverve öntetet készítünk. A mogyorót szárazon megpirítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A felkockázott szalonnát egy serpenyőben, 2 evőkanál olajon, nagy lángos, ... tovább

Mangósalsa

A paradicsomot és az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, a húsukat kockára vágjuk. Hozzáadjuk finomra aprított hagymát. A mangót félbe vágjuk, magját kiszedjük és meghámozzuk, szintén kockára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ráfacsarjuk ... tovább

Csirkés zsemle

A csirkemellet szeletkékre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és a felforrósított vajban pirosra sütjük. A kettévágott zsemlék belső felét szárazon megpirítjuk, majd vékonyan megkenjük mustárral, ráterítünk ... tovább

Saláta garnélával és fekete kagylóval

A jégsalátát és a radicchiót falatnyi darabokra vágjuk vagy tépkedjük. Összekeverjük a rukkolával és behűtjük. A citromlevet és a zöldfűszereket, sóval, borssal és 3 evőkanál olívaolajjal jól összerázzuk. Ezt is behűtjük. ... tovább

Burgonyás salátafőzelék

A krumplikat meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, felöntjük 1 liter vízzel és fedővel letakarva félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a vastag csíkokra vágott salátát, és sózzuk, borsozzuk. A rántáshoz az olvasztott vajban megfuttatjuk a ... tovább