Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 12 találat

Mángoldleves

A mangold levelét levágjuk (másra használjuk fel) a szárát, alaposan megmossuk, hártyáját gondosan lehúzzuk, a szárakat 2 ujjnyi darabokra vágjuk. Vajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, a mangold szárat, a karikára ... tovább

Mangoldpüré

A mangoldot megmossuk, szárastul vékony csíkokra vagdaljuk és a felforrósított vajon megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük és ha megpuhult felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Szárazabb sült ... tovább

Rakott mangold

Az olaj felén megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a darált sertéshúst és kevergetve a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítve félpuhára pároljuk. A mangold levelét levágjuk és forró sós vízben szinte ... tovább

Csőben sült mangold

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítva vékony karikákra vágjuk. A mangoldot vékony csíkokra vágva két evőkanál olívaolajon megpároljuk, közben zúzott fokhagymával, borssal, sóval és citromlével fűszerezzük. Egy ... tovább

Töltött mángold

A mangoldot alaposan megmossuk és szárait kivágjuk. A rizst térfogatának megfelelő sós vízben előfőzzük. A megdarált pulykahúst elkeverjük a rizzsel, a finomra aprított hagymával és fokhagymával, a fűszerekkel és a felkarikázott ... tovább

Baconos mangold

Egy serpenyőben az olajban süssük ki a szalonna zsírját. A rizst főzzük puhára. A zsiradékból egy evőkanálnyival kenjünk ki egy tűzálló tálat, majd fektessük bele a mangold harmadát, borítsuk be a szalonna felével, majd a rizs ... tovább

Tejszínes mángoldfőzelék zöldcsütörtökre

A leszárazott mangold leveleket annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi felöntjük és 5 percig főzzük. Az olvasztott vajban megpirítjuk a lisztet és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A főtt mangoldot csíkokra vagdaljuk és a ... tovább

Tejszínes mángold

A narancs héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A mangoldot leszárazzuk, a szárakat más alakalomra tesszük félre és a leveleket vékony csíkokra vagdaljuk. A narancs héját beledobjuk a zöldségalaplébe és néhány percig ... tovább

Mangoldos rántotta

A leszárazott és megmosott mangoldot, egy evőkanál olajon megpároljuk, közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Lecsepegtetve, félretesszük. A többi olajon, a sóval és borssal felvert tojásból rántottát sütünk. ... tovább

Mangoldos spagetti

Az kis kockára vágott bacont pörcösre sütjük, majd a zsírjából kivéve félretesszük. A zsiradékban, összeesésig, pároljuk a mangoldot, közben zúzott fokhagymával, szerecsendióval és borssal fűszerezzük. Ha elkészült, ... tovább