Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 124 találat

Pác vadas vadhoz

3 liter vízhez a fűszereket és a kis darabokra vágott zöldségeket hozzáadjuk és a levet egy órán át csendesen forraljuk. Majd leszűrjük és a 10 %-os ecetet hozzáöntjük, ha kihűlt, a húsra öntjük, fontos, hogy a lé a húst ... tovább
cimkékPácok

Sonkapác, nedves

Annyi vízben amennyi, majd ellepi a húst páclevet főzünk. A sertés sonkáját belehelyezzük. Egy hónapra hideg helyre tesszük, de naponta egyszer megfordítjuk benne a combot. A végén lecsöpögtetjük, hideg vízben leöblítjük, majd ... tovább
cimkékPácok

Falafel

A csicseriborsót, egy éjszakára, beáztatjuk, majd másnap friss vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, turmixgéppel keverjük össze a hagymával, a vágott petrezselyemmel, a felvert tojással és az őrölt fűszerekkel. A masszát ... tovább

Cajun fűszerkeverék

A fűszerek mennyisége szárítva és őrölve értendő. A hozzávalókat jól összekeverjük és légmentes dobozban tároljuk. ... tovább
cimkékFűszerkeverékek

Vadpác fűszerkeverék

A babérlevelet ollóval kis kockákra vágjuk, babérport nem ajánlott használni. A többi hozzávalóval összekeverjük. Jól zárható dobozban sokáig eláll. A további felhasználását lásd a receptekben. ... tovább
cimkékFűszerkeverékek

Száraz sonkapác

A pácolni szánt sonkát mérjük le, mert az anyagszükséglet egy kg pácolandó sonkára vonatkozik. A még meleg combot dörzsöljük be sóval. Bő két óra múlva a többi alapanyagot durvára törjük, jól elkeverjük és ezzel is ... tovább
cimkékPácok

Juhtúrós újburgonya

Az újburgonyát ledörzsöljük és bő olajban pirosra sütjük. Tepsibe terítjük és ráöntjük az apróra vágott zöldfűszerekből, a juhtúróból, a tojásból és tejfölből kevert öntetet. Az keveréket borsozzuk ízlés szerint, de ... tovább

Részeges tarja fűszervajjal

A tarjaszeleteket gyengéden kiverem, megborsozom és az erős feketekávéból, whiskyből és olajból kevert pácba teszem, majd egy napig állni hagyom. Lecsepegtetve, grillrácson, mindkét oldalát, kb. 8 perc alatt, pirosra ... tovább

Pikáns fűszervaj

A puha vajat habosra keverjük a finomra vágott zöldfűszerekkel, a lime levével, lereszelt héjával és a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, majd fóliába tekerve 2 ujjnyi rúddá formázzuk és mélyhűtőbe ... tovább

Tejszínes-gombás szűzpecsenye

A szűzpecsenyét vékony szeletekre vágjuk és sózva, borsozva a vaj-olaj keverékben megsütjük, majd melegen tartjuk. Közben a szárított gombát, lehetőleg vargányát, előírás szerint beáztatjuk. A megmaradt zsiradékban megpároljuk ... tovább