Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3449 találat

Scsí

A marhahúst 1.5 l leveskockával ízesített vízben megfőzzük. A levéből kivéve, vékony csíkokra vágjuk. A forró húslevesbe rakjuk az apróra vágott káposztát, és megvárjuk, míg újból felforr. Közben a vajon megpároljuk a ... tovább

Gombaropogós

A gombát apróra vágom. 2 evőkanál olajon megfonnyasztom a hagymát és nagy lángon megpárolom rajta a gombát. Ízlés szerint sózom és borsozom. Ha zsírjára sült a fele liszttel megszórom, és pár percnyi pirítás után hozzáadok 1 ... tovább

Hamis gulyásleves

Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát folyamatos keverés közben, kis lángon kiolvasztjuk és rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, rádobjuk a kockára vágott zöldségeket, rövid ideig ... tovább

Vizes piskóta

A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgáját cukorral nagyon habosra keverjük, majd a nyolc evőkanál vízzel még legalább 10 percig keverjük. Ezután felváltva tesszük bele a lisztet, melybe előzőleg beleszitáltuk a sütőport, ... tovább

Knédli gőzön főzve

Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. Hűtőszekrényben pihentessük néhány órát. Keressünk két azonos szájméretű fazekat, az alulra kerülő fazékba töltsünk ... tovább

Petrezselymes csicsóka

A héjában, sós vízben, megfőzzük a csicsókát, megtisztítva felszeleteljük és a felforrósított vajra dobjuk, megsózzuk, apróra vágott zöldpetrezselymet és csombort szórunk rá. ... tovább

Tarhonya

A felforrósított olajon, nem túl erős tűzön, addig pirítjuk a tarhonyát, amíg világosbarna nem lesz. Gondosan végezzük a pirítást, folyamatosan kevergetve, a tarhonya állaga akkor lesz megfelelő, hogy minden szem belül is ... tovább

Vajas kukorica

A megforrósított vajba öntsük bele a leszűrt konzervkukoricát, borsozzuk meg, izlés szerint sózzuk és az egészet forrósítsuk át. Ha mirelitből készítjük, akkor még fagyottan öntsük a kukoricát a forró vajba és kis lángon, ... tovább

Mustáros, pórés pároltkáposzta

Az olajat egy serpenyőben melegítsük elő és a mustármagot pattogtassuk ki. A megtisztított póréhagymát, a póré zöld részéből egy keveset tegyünk félre és felkarikázva, szedjük gyűrűkre, hosszában vágjuk félbe, majd ... tovább

Aszaltszilvás pároltrizs

Az aszalt szilvát (lehetőleg magozottat vegyünk, egy éjszakára, hideg vízben megáztatjuk, majd elnegyedeljük . A rizst, a borsozott olajon megfuttatjuk, majd felöntjük térfogatának megfelelően, kétszer annyi vízzel, melyben ... tovább