Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Olasz gesztenyekrém-leves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
4 szelet füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
igény szerint tejszínhab 302 2.6 30 3 0 109
1.5 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
75 dkg gesztenye 167 4.8 1.5 32.6 7.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kereszt alakban bevagdalt gesztenyét forró sütőben süssük tíz percig, majd tisztítsuk meg. A zöldségalaplében tegyük fel főni. Közben a felforrósított vajon pároljuk át a finomra vagdalt hagymát és az uborkaszeletelőn legyalult répát. Szórjuk meg a kakkukkfűvel, majd borítsuk a gesztenyéhez. Főzzünk mindent puhára, majd botmixxerrel krémesítsük. Ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk. A sonkaszeleteket vágjuk fel vékony csíkokra és szárazon süssük ropogósra.
A tányérokba mert levest díszítsük tejszínhabrózsákkal, melyeket szórjunk meg a sonkacsíkokkal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)