Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Narancsos almaleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főtt, Édes, Gyümölcsök, Hideg
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
4 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
4 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
5 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
0,5 dl citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 adag vanília 0 0 0 0 0 0
1 szelet citromhéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az almát tisztítsuk meg és daraboljuk apró kockákra. Locsoljuk meg a citrom levével, adjuk hozzá a cukrot, a narancs lereszelt héját, dobjuk mellé a citromot és tegyük fel főni annyi vízzel amennyi jócskán ellepi. A tejszínt keverjük el az étkezési keményítővel. Ha felforrt a leves húzzuk félre és lassan állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Főzzük pár percig, majd hagyjuk hűlni. A narancsokat tisztítsuk meg hártyás héjától és levesbetétként kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)