Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Nagyi túrógombóca

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétköznapi vacsora, Főtt, Édes, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
3 evőkanál búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
3 adag tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
ízlés szerint tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat keverjük habosra a langyos zsírral, adjuk hozzá az összeszitált lisztet, darás és a sót. Ezekkel is dolgozzuk össze, majd forgassuk bele az áttört túrót. Hűtőben pihentessük egy órát. Az olajon pirítsuk meg a morzsát. A masszából formáljunk tojásnyi gombócokat és forrásban lévő sós vízben főzzük meg. Ha a víz felszínére jönnek kb. még két perc kell nekik. Lecsöpögtetve forgassuk a morzsába. Porcukorral meghintve, tejföllel meglocsolva adjuk tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)