Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros, pórés pároltkáposzta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 csapott kávéskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
50 dkg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajat egy serpenyőben melegítsük elő és a mustármagot pattogtassuk ki. A megtisztított póréhagymát, a póré zöld részéből egy keveset tegyünk félre és felkarikázva, szedjük gyűrűkre, hosszában vágjuk félbe, majd szeleteljük fel, vágjuk a káposztát vékony laskára, sózzuk be és hagyjuk állni egy fél órát. A mustármagos olajban először megfuttatjuk a hagymát, majd a káposztát is hozzáadva 2-3 percig nagy lángon, kevergetve sütjük, ízlés szerint, megborsozzuk. 1/2 deci vizet, esetleg húslevest öntünk alá és lefedve, kis lángon kissé roppanósra pároljuk. A megmaradt póréhagymával díszítsük tálaláskor.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)