Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros kacsasült

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db kacsa ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál majoránna 0 0 0 0 0 0
fél citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mustárt összekeverem a megtisztított, reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a fél citrom lereszelt héjával, a sóval és a borssal. A kacsa hasába kenem a mustáros krémet, majd a kívülről is megsózott szárnyast a tepsibe fektetem.
Aláöntök egy pohár vizet, és előmelegített, forró sütőben másfél órán át sütöm. 20 percnyi pihentetés után felszeletelem és tálra teszem.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)