Milánói töltött csirke
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
csirke |
132 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
60 |
20 dkg
sertéshús közepes zsírtartalmú |
288 |
17.5 |
23.9 |
0.3 |
0 |
68 |
15 dkg
spagetti |
350 |
12 |
1.5 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
mortadella |
343 |
13.7 |
30.8 |
0.2 |
0 |
97 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 dl
friss paradicsomlé |
16 |
0.8 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
1 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
fűszerpaprika |
342 |
13 |
4 |
63 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A spagettit a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, leszűröm, és egy evőkanál olajjal összekeverem. A hagymát finomra vágom. A megmaradt olajon megfuttatom a hagymát, majd ráteszem a darált sertéshúst. Egy-két percnyi pirítás után sóval, borssal fűszerezem, és paradicsomlével felöntve, fedő alatt 15 percig párolom. Meghintem a pirospaprikával, majd hozzáadom az apróra vágott mortadellát, a főtt spagettit és a tejfölt és összeforralom.
A tésztás keveréket a csirke hasába töltöm, majd a nyílást cérnával bevarrom. Megsózom a megtöltött szárnyast és rácsra, tepsibe teszem. Előmelegített, közepesen meleg sütőben világos pirosra sütöm. A sütőből kivéve 20 percig hűlni hagyom, csak azután vágom fel. A töltelék a sült csirke körete.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)