Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mézes szelet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Desszert, Karácsony, Édességek, Csőben sült, Édes, Tészták, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 tábla csokoládémáz ? ? ? ? ? ?
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
10 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
1,5 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
35 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál mézeskalácsfűszer 0 0 0 0 0 0
12,5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
25 dkg méz 327 0.4 0 81 0 0
1 teáskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
5 evőkanál sárgabarack lekvár 263 0.4 0 64.5 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mézet és a vajat gőz felett állandó kevergetés mellett olvasszuk meg majd hagyjuk hűlni. Ha már hideg habverővel keverjük hozzá a tojásokat és a citromhéjat. Szitáljuk át a lisztet, kakaóport, sütőport, és a mézeskalácsfűszert. Keverjük a lisztes keveréket a mézes masszához és addig keverjük míg egyenletes masszát nem kapunk. Forgassuk a tésztába a mazsolát és a durvára vágott mogyorót. A tésztát tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük meg. Ha megsült borítsuk tortarácsra és kenjük meg a tetejét a szitán áttört lekvárral. Ha kihűlt, vonjuk be a tetejét csokimázzal és várjuk meg amíg megdermed. Szeleteljük egyforma szeletekre és díszítsük a tetejét felezett dióval, mandulával vagy mogyoróval.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)